Manifestacija „Mali gastro 2014“ održana je u organizaciji Srednje škole Zabok u suradnji s Udrugom za borbu protiv raka „Zlatno srce“.

Manifestaciju je otvorila saborska zastupnica Dunja Špoljar, a prisutnima su se obratili i gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, ravnateljica Srednje škole Zabok Draženka Jurec i zamjenica župana Jasna Petek. Zamjenica je naglasila da obzirom na to da je turizam jedna od strateških grana u našoj županiji, sudionici „Malog gastra“, srednjoškolci i srednjoškolke SŠ Zabok i SŠ Pregrada predstavljaju budućnost zagorskog turizma. Ujedno je pohvalila rad Srednje škole Zabok kao organizatora ove manifestacije te dodala kako raznim projektima, natjecanjima i smotrama svakim danom sve više doprinose boljoj kvaliteti obrazovnog kurikuluma.

Srednja škola Zabok i ove godine prijavila je projekt na natječaj Ministarstva turizma, a naziv projekta je Mali gastro-pokaži mi da bi učio i radio! Ministarstvo turizma odobrilo je projekt te su u sklopu projekta u školi održane edukativne radionice, Hrvatski kulinarski savez održao je dvije radionice, Udruga barmena i konobara Hrvatske održala je radionice u suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom i slastičarnica „Tri užitka“ održala je radionicu o ukrašavanju torti.

Ciljevi ove manifestacije su podizanje razine svijesti lokalnog stanovništva o važnosti turizma, motiviranje mladih za rad u turizmu, prezentacije ugostiteljskih i turističkih zanimanja, pobuđivanje humanitarnih motiva kod učenika ugostiteljsko turistčke struke te povezivanje javnog i privatnog sektora. Manifestacija se odvijala na ulicama grada Zaboka, bila je upriličena za svekoliku javnost te su učenici imali priliku pokazati što znaju i umiju napraviti. Svi prisutni vrlo su rado kušali ukusne koktele i razne slastice koje su mladi natjecatelji spremili i izložili na štandovima.

Objava : KZZ.hr