Ovogodišnji troškovi obilježavanja Dana Županije ukupno bruto iznose 57.615,00 kuna, a uključuju dizajn i tisak pozivnica i priznanja, video projekciju, promotivni film o dobitnicima priznanja, uslugu fotografiranja, naknade sudionicima programa svečane sjednice te domjenak u Hotelu Kaj. Troškovi Hotela Kaj odnose se isključivo na domjenak po cijeni od 45 kn po osobi i piće. Svečanosti Dana Županije prisustvovalo je 280 osoba.
2012. godine svečanosti Dana Županije u Krapini prisustvovalo je 180 osoba, a ukupni troškovi bili su 42.651,63 kn.
Dan Županije ove se godine obilježavao 22. travnja iz razloga što su za 23. travnja zakazane sjednice radnih tijela Županijske skupštine uoči redovne sjednice Županijske skupštine 24. travnja.

Svečanost Dana Županije održavalo se u nekoliko gradova i općina. Tako je 2006. godine svečanost Dana Županije bila u Mariji Bistrici, 2007. godine u Svetom Križu Začretju, 2011. godine u Zlatar Bistrici, a 2012. godine u Desiniću – Veliki Tabor. Isto je uobičajeno i u drugim županijama, tako je npr. župan Željko Kolar nedavno prisustvovao obilježavanju Dana Primorsko-goranske županije u Opatiji, dok je sjedište u Rijeci.
Popis uzvanika koji se pozivaju na svečanost Dana Županije isti je već više godina. Radi se o oko 400 osoba – predstavnika državnih i županijskih institucija, gospodarstva, civilnog društva, medija, županija u Republici Hrvatskoj te gradova i općina s područja Krapinsko-zagorske županije.

Objava : KZZ.hr