Glavni ured Hrvatske turističke zajednice, u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije, organizirao je studijsko putovanje za 26 predstavnika estonskog udruženja turističkih agenata (ETFL) od 7. do 11. svibnja, povodom uvođenja nove sezonske aviolinije na relaciji Tallinn-Split avioprijevoznika Estonian Air.

Program putovanja uključuje posjet i razgled Splita, izlet na Brač te posjet Supetru i Bolu, zatim posjet Makarskoj, Omišu i Trogiru, kao i izlet na tvrđavu Klis. Estonskim agentima omogućit će se inspekcijski razgledi nekoliko hotela na području Splitsko-dalmatinske županije, kao i uživanje u vrhunskoj lokalnoj gastronomskoj ponudi.
U sklopu programa predviđeno je i održavanje poslovne radionice Buy Croatia, 10. svibnja 2014. s početkom u 10:00 sati u hotelu Le Meridien Lav Split. Za radionicu je prijavljeno 27 sudionika iz 24 hrvatska turistička subjekta.
U 2013. ostvaren je porast broja dolazaka estonskih turista od čak 41,87 posto i noćenja od 35,29 posto, a dobre rezultate očekujemo i u 2014. godini.

Objava : HTZ