Udruženje poljskih putničkih agencija (PIT) svoju godišnju skupštinu održat će u Opatiji od 10. do 13. svibnja za stotinjak sudionika, a organizacijski ih podržavaju Hrvatska turistička zajednica u suradnji s TZ Kvarnera i sustavom turističkih zajednica. Prvog dana boravka, sudionicima će biti predstavljena turistička ponuda Kvarnera. U sklopu okupljanja, Udruženje će 10. svibnja održati turistički forum, ali će imati priliku i posjetiti Krk i uživati u panoramskoj plovidbi i posjetu Mošćeničkoj Dragi, uz bogat popratni program s raznovrsnom eno i gastro ponudom te zanimljivim folklornim izvedbama.

Poslovna radionica Buy Croatia poljskih i hrvatskih turističkih subjekata održat će se 12. svibnja u hotelu „4 opatijska cvijeta“ s početkom u 9:30, a prijavljeno je tridesetak hrvatskih i isto toliko poljskih sudionika.

Rezultati ostvareni s poljskog tržišta u 2013. godini izvrsni su, radi se o porastu od 17,5 posto dolazaka te 20,25 posto noćenja, uz udio u ukupno ostvarenim noćenjima od 6,06 posto, dok su najave za ovu godinu optimistične.

Objava : HTZ