Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Općine Bedekovčina, HGK – Županijske komore Krapina, Udruge „Bilikum“ Bedekovčina, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i Savjetodavne službe održati će se od 06.- 08. lipnja 2014. godine u Bedekovčini 47. Sajam i izložba zagorskih vina Bedekovčina 2014. kojem prethodi ocjenjivanje vina za što se organizira dostava uzoraka vina u Vatrogasni domu u Bedekovčini 24. svibnja 2014. godine.

Vinari, želja nam je da „47. Sajam i izložbu zagorskih vina“, Bedekovčina 2014. godine učinimo mjestom okupljanja najboljih vinogradara i vinara Krapinsko-zagorske županije, koji će javnosti prezentirati najkvalitetnija vina koja se proizvode u našim vinogorjima, a sve u cilju poticanja konkurentnost zagorskih vina na tržištu, te uključivanja vinske ponude Krapinsko-zagorske županije u enogastronomsku ponudu Hrvatske. Ove ćemo godine nastojati Sajam i Izložbu zagorskih vina podići na jednu višu razinu, te time naglasak staviti na Krapinsko-zagorsku županiju kao regiju s bogatom vinskom ponudom.

Broj i kvaliteta uzoraka te respektabilnost ocjenjivačke komisije garancija su da će svako osvojeno odličje biti pokazatelj zavidne kvalitete ocjenjenog vina.

Stoga pozivamo vinare, čija su vina osvojila 17 i više bodova, odnosno odlikovana su visokim srebrom, te vina koja su odlikovana zlatnom medaljom na ocjenjivanju u vinarskim udrugama, da svoje uzorke vina dostave 24. svibnja 2014. godine (subota) u Vatrogasni dom u Bedekovčini u vremenu od 10,00 do 18,00 sati, a samo ocjenjivanje vina koje prethodi ovom Sajmu održati će se 30. i 31. svibnja 2014. godine.

Za sudjelovanje na ocjenjivanju potrebno je dostaviti za svaki prijavljeni uzorak vina 6 boca u ambalaži od 0,75 litara, a kod predikatnih i desertnih vina za svaki prijavljeni uzorak vina 3 boce u originalnoj ambalaži od 0,275 litara. Također je potrebno ispuniti prijavne listove , te je poželjno priložiti nalaz kemijske analize vina koja uključuje sljedeće parametre: alkohol, ukupnu kiselinu, slobodni SO2 i reducirani šećer.

Kotizacija za svaki uzorak vina iznosi 100,00 kuna, a plaćanje će se vrši u gotovini pri samoj dostavi uzoraka.

Objava : KZZ.hr