The Huffington Post nastavlja pisati o Hrvatskoj i iz mjeseca u mjesec objavljuje nove, vrlo afirmativne članke. Kate Auletta, autorica ovomjesečnoga članka, svojim čitateljima navodi  13 razloga zašto su u prednosti ako su u Hrvatskoj. Auletta tako kaže da je zemlja koja za počasnu građanku ima kćer planetarno popularne Beyonce, malenu Blue Ivy, u prednosti pred ostalim destinacijama upravo samom tom činjenicom. Naravno, Hrvatska svoju apsolutnu pobjedu može zahvaliti ne samo toj zanimljivosti, već i predivnom pejzažu, pitoresknim lučkim gradovima, inspirativnim nacionalnim parkovima i odličnim otočnim zabavama.

 

Auletta kaže da će svakome biti žao ako ovoga ljeta propusti posjetiti Vis, Krk, Hvar, Dubrovnik, Istru, Rovinj, plažu Zlatni rat, Zadar, Elafitsko otočje, Zagreb i Mljet, navodeći pritom kako je Vis odlična opcija za ljubitelje vina i morske hrane, a osobito za posjetitelje koji vole prirodu. Krk, kao najveći hrvatski otok, nudi obilje zabave u vrhuncu sezone, a zanimljiv je i zbog raznolikog pejzaža, dok se Hvar spominje u kontekstu najsunčanijeg i najluksuznijeg hrvatskog otoka, koji je, uza sve to, i fenomenalan.

 

Autorica članka spominje i Dubrovnik kao grad nevjerojatne povijesti, odlične hrane i prekrasnog krajobraza u čijoj blizini se nalazi arboretum Trsteno kojega svakako valja posjetiti, ali i šumoviti otok Mljet na kojemu je, prema legendi, sedam godina živio Odisej, te Elafite, otoke bez automobila, idealne za izletnike.

 

Zagreb, Zadar i Rovinj, gradovi bogate povijesti, izvanredne arhitekture i odlične turističke ponude,  također su na listi preporuka za ovo ljeto. Naravno, Nacionalni park Plitvička jezera i ”nova Toskana”, odnosno prekrasna Istra, nude pregršt zanimljivosti, od izvanrednog pejzaža do odlične gastronomije, dok autorica članka svakako preporuča i plažu Zlatni rat kao jednu od najljepših hrvatskih plaža.
(Objava : CROATIA.hr )